De 5 beste voetbalkroegen van Utrecht

22 september 2015

Live voetbal kijken op groot scherm is altijd beter dan op een klein scherm. Je kunt natuurlijk zelf een 50 inch TV kopen met 4K resolutie, maar je kunt ook de Utrechtse gezelligheid opzoeken. Daarom een lijstje met de beste voetbalkroegen in de Domstad, zodat je gelijk vanaf De Uithof door kan fietsen voor voetbal en het gele goud!

Mick O’Connell’s

Misschien wel dé place to be om de Champions league te kijken. Een echte Irish Pub met restaurant en lounge om te chillen en voetbal te kijken. Pauze? Ga darten of proef bieren van over de hele wereld of neem gewoon een lekkere teug Guinness.

Hart van Utrecht poolcentrum

Net als O’Connell’s kan je ook hier meer dan alleen voetbal kijken. In de rust kan je vrolijk doorgaan met andere ballen tijdens een potje poolen. Speciaal voor studenten is er studentenkorting en er zijn speciale arrangementen. Dus ga je voor de gouden combinatie voetbal kijken, bier drinken en lekkere hapjes, ga dan naar ‘t Hart van Utrecht.

 

Café Jaloezie

Mensen zullen jaloers worden als je hier gaat kannen! Hét studentencafé van de Nobelstraat in Utrecht. Kom hier gezellig kannen voor een lekker prijsje en kijk gelijk naar de beste voetbalwedstrijden op groot scherm. Als het een slechte wedstrijd is kan je ‘m gelijk achterover gieten. Wil je weten wat er op de agenda staat, kijk dan op de Facebookpagina voor alle live uitzendingen van de Champions league.

Stichtse Taveerne

Stichtse Taveerne is weer eens wat anders, maar zeker de moeite waard. Het is even zoeken want je zal hem niet meteen zien, maar dit bruine café is verborgen in de Twijnstraat. Je kunt hier voetbal kijken en tijdens de rust spelletjes spelen. En nee niet spelletjes op je telefoon, maar ouderwetse spelborden. Dus blijf vooral nog even zitten na de wedstrijd en neem nog een kan bier voor je met je vrienden een spelletje gaat spelen. Als de wedstrijd niet om aan te gluren was, heb je in ieder geval nog een spel waar je zelf invloed op hebt, als je daar nog nuchter genoeg voor bent.

Kijk voor meer info op de website!

Café Weerdzicht

En last but not least: Café Weerdzicht. Café Weerdzicht is één van de oudste cafés in Utrecht. Het café staat ook wel bekend als de “Bunkerbar”. Het is dichtbij Hoog Catherijne en daarom makkelijk te bereiken. Op de website is de voetbal-agenda te zien voor de komende weken. Bitterballen en bier mogen niet ontbreken en worden daarom in overvloed geserveerd. Meer informatie: Café Weerdzicht!

Winnaar

Wij kunnen natuurlijk wel zeggen welke kroeg het beste geschikt is, maar een voetbalwedstrijd duurt doorgaans 90 minuten. Tijd genoeg om ze allemaal even een bezoekje te brengen. Laat vooral weten welke jij aanraadt!

Jill Smit

こにちわ! Ja, ik spreek Japans en nee ik hou niet van Sushi, Marketing en Design is mijn ding net als flauwe grapjes

  • robb

    Vooral de Knaek in de O’Connels werkt altijd goed!

CAMPUSLIFE