Spelletjes en speciaal bier in Utrecht

18 januari 2016

Twee dingen mogen tegenwoordig weer: speciaal bier drinken en spelletjes spelen. De bijzondere bieren zijn niet om aan te slepen. Overal duiken nieuwe bierbrouwerijen op en zelfs bij de Hema verkopen ze speciaal bier. Een Heineken is tegenwoordig te normaal.

 

Ook het spelen van spellen mag sinds kort weer. 30 Seconds, Risk of Monopoly, het maakt allemaal niet uit. Iedereen is namelijk tegenwoordig wel te pooien voor een potje, want dat is toch veel gezelliger dan met z’n allen op een smartphone kijken?

 

Er zijn ook cafés die het beste van de twee werelden hebben gecombineerd en dachten: laten we speciaal bier aanbieden en ervoor zorgen dat onze klanten wat te doen hebben als hun gespreksonderwerpen op zijn. Wij hebben voor jou een rijtje met de leukste spellen-speciaal-bier-cafés van Utrecht:

 

1. Olivier: Olivier is een café naast Hoog Catharijne waar je eigenlijk te snel voorbij zou lopen. Wat zonde is, want niet alleen het aanbod en spellen zijn geweldig. Olivier is namelijk een oude kerk omgetoverd tot een gezellig café. Het galmt er goed, waardoor het altijd druk klinkt. Op zondagmiddag is een plekje vinden hier lastig, maar wel het proberen waard op Achter Clarenburg 6A.

olivier

 

2. Café Derat: Dit is een heerlijk café waar je niet alleen spelletjes kan spelen. Het gezellige café is er voor iedereen, of je nou alleen komt en een praatje met de barvrouw maakt, of dat je even in de leesmap kijkt. Het is er gezellig en heeft een huiselijke sfeer, waardoor jij je sowieso thuisvoelt. Derat zit aan de Lange Smeestraat 37, achter de Oudegracht.

cafe derat

 

3. De Branding: Hier kan je niet alleen lekker zitten en spelletjes spelen. Je kan hier namelijk ook heerlijk eten. Het restaurant, met Noord-Amerikaans uiterlijk, biedt bijvoorbeeld heerlijke burgers aan. Dus heb jij zin in eten, bier en spelletjes, dan ben je op Croeselaan303 aan het goede adres.

de branding

 

4. Grand Café Lebowski: Dit excentrieke café is niet zomaar een café, want zoals ze zelf zeggen: “It’s not just a bar, it’s a way of life”. Naast normale spelletjes, kan je hier ook verschillende arcade games spelen. Wil je spelletjes nog een level hoger tillen, doe dan mee aan de pubquiz die regelmatig op woensdag is. Let wel: donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond is het feest. Je vindt deze te gekke tent op Domplein 17.

lebowski

 

5. Café Tilt: Het kan hier niet gezellig genoeg. Naast bordspellen is er een ruim assortiment aan bier. Ook kan je er eten en draait er op donderdagavond een DJ die alleen maar vinyl draait. Moeten we nog meer zeggen? Tot donderdagavond op de Lange Jufferstraat 62.

tilt

Emily Houtkooper

Student Media, Informatie en Communicatie aan de HvA. Op het moment uit ik mijn liefde voor actualiteit en blogs bij CampusLife en tap ik biertjes bij de Ziggo Dome.

  • robb

    Volgens mij kan er ook wat in het Gras van de Buren toch?

CAMPUSLIFE