TO DO: uitgaan in Utrecht

19 november 2015

Wanneer je denkt aan Utrecht dit weekend, dan denk je aan de Dom, aan de Oude Gracht en dat het weer erg druk is op zaterdag. Ik denk aan jullie, want wat doen de studenten van Utrecht dit weekend? Ik struinde de campus af om daar achter te komen!

 

De UB-jongen:

Volgens de jongen uit de UB moet je het tegenwoordig vooral zoeken in de organisaties die een locatie afhuren om een tof feest te geven. Het gaat volgens hem tegenwoordig niet echt meer op een bepaalde club of locatie, maar meer om een organisator. Het is dan mooi meegenomen als de locatie ook nog top is. Denk hierbij dan voornamelijk aan techno en hiphop feestjes. Zijn tip: doorzoek de touragenda van je favoriete feestje en wie weet zijn ze dit weekend wel in Utrecht. Ook locaties als: Stairway to Heaven, Tivoli en Winkel van Sinkel hebben meestal al in de agenda staan welke feestjes er georganiseerd worden.

 

De drie giechelende eerstejaars:

Deze drie giechelende meisjes vertelde dat ze eigenlijk ieder weekend terug naar huis gaan. Eentje had daar dit weekend alleen even geen zin en vertelde dat er een tof feestje in Winkel van Sinkel is genaamd Happy Feelings. Wie wordt daar nu niet Happy van!

 

De afgestudeerde:

Deze jongen is al afgestudeerd en gaat tegenwoordig anders uit, namelijk door te eten met vrienden. Zijn tip is dan ook dat als je niets te doen hebt op vrijdag- of zaterdagavond je een paar vrienden moet uitnodigen en lekker moet gaan eten, want dat zijn soms wel de leukste avonden.

 

De etende:

Deze jongen, nog druk aan het eten toen ik hem sprak, kwam nog maar heel kort in Utrecht en woont in Amsterdam. Toch zei hij wel dat hij wel eens uit gaat in Utrecht. Hij merkt alleen wel een groot verschil met Amsterdam en Rotterdam, want Utrecht is gezelliger en het zijn vooral veel kroegen in plaats van grote clubs. Zijn favoriet is om gewoon een biertje te pakken op Neude.

 

De rokende:

Volgens dit meisje is de place to be dit weekend bij club Basis. Club Basis ligt beneden aan de Oude Gracht en is voornamelijk super leuk voor de technolovers onder ons. Mocht je iets minder technofanaat zijn, dan kan je altijd nog een feestje pakken bij Tivoli. Want tegenwoordig worden er steeds vaker steeds leukere feestjes gegeven. Mocht je op dinsdag nog niet afgemat zijn en ga je nog steeds hard, dan is Puma de plek voor jou.

Denk je nu van: rot toch lekker op met die feestjes, ik wil gewoon bier, dan moet je naar Jans Kerkhof. Met kroegen als ‘t Pakhuis en Filemon.

 

De ‘al-wat-oudere’ jongens:

Deze ‘al-wat-oudere’ jongens, zoals zij zichzelf noemen, vinden het tegenwoordig niet zo leuk meer om een feestje te pakken. Mochten ze dat wel doen, dan doen ze dat lekker in hun oude woonplaats. Maar als ze dan toch in Utrecht zijn en ze even uit hun oude mannen stoel willen, dan is de Beurs wel de place to be dit weekend. Het is er gezellig en voor ieder wat wils, of je nu wil dansen of zitten en praten.

 

Mijn huisgenoten:

Toen mijn huisgenoten van dit artikel hoorde, ontwaakte ze uit hun winterslaap en begonnen random namen te roepen van gezellige en hen kennende ‘foute kroegen’. Dus heb je nog niks gehad aan alle bovenstaande suggesties, probeer dan:

  • Otje
  • Hofman
  • ‘t Neutje
  • Van Velzen (lekkere cocktails)
  • Chupitos (mega veel shotjes)
Emily Houtkooper

Student Media, Informatie en Communicatie aan de HvA. Op het moment uit ik mijn liefde voor actualiteit en blogs bij CampusLife en tap ik biertjes bij de Ziggo Dome.

CAMPUSLIFE