Waar zit de fietsdokter in jouw stad?

1 oktober 2015

De echte student stapt in de ochtend op zijn of haar fiets om naar school te gaan of het nu bloedheet is of ijskoud. Met die extra studiejaren heb je namelijk geen geld voor gratis OV, dus dan moet je wel. Helaas liggen er soms nog wat scherven van vrijdag- of zaterdagnacht op de fietspaden en loop je risico op een lekke band. Daarom hebben wij de beste fietsendoktoren voor je op een rijtje gezet.

@Utrecht

Voor de student in Utrecht is hij misschien al bekend maar bij het UMC kan je bij Bike In je fiets laten repareren en kan je hem zelfs de volgende dag weer ophalen. Wil je het zelf repareren? Dan kan je altijd nog in de buurt langs bij What The Fiets waar je zelf je handen vies kan maken. Let op! Ze zijn van maandag tot en met vrijdag open en in het weekend gesloten, dus fiets verstandig in het weekend.

@Amsterdam

Laten we bij de universiteiten blijven want bij de VU Amsterdam kan je niet alleen je fiets laten repareren, maar je kan ook een nieuwe fiets kopen. Best handig wanneer je fiets weer eens gejat of kwijt is. Een ander pluspunt is dat wanneer jij je fiets in de ochtend afgeeft, je hem in de avond alweer terug hebt. Ook deze held met fietsen is van maandag tot en met vrijdag open. Ben je lui en heb je geen zin om het nieuwe seizoen van The Walking Dead te onderbreken? Dan kan je altijd nog De Mobiele Fietsenmaker om hulp roepen. Deze is dan wel iets duurder maar dan hoef je de bank niet af!

@Rotterdam

Bij Campus Bikes kan je op de Campus je fiets laten repareren. De eigenaars zijn benoemd tot beste en vriendelijkste fietsenmakers en helpen je ook op de bekende werkdagen. De locatie bij Woudestein komt dan ook goed uit als onderweg je fiets kapot gaat. Je kan hier zelfs e-bikes krijgen als je extra snel in de stad wil zijn.

@Eindhoven

Eindhoven is groot, maar extra makkelijk met de fiets te doen. Dus als je een keer een lekke band heb, wil je zo snel mogelijk weer mobiel zijn. Ons lekkebandenadvies: ga naar De Groene Fietser vlak bij het TU/e sportcentrum. Kan je ook nog eens sporten terwijl je wacht tot je fiets klaar is. Ook hier kan je vaak dezelfde dag nog je fiets ophalen, tenzij heel Eindhoven in de rij staat natuurlijk. Wil je een tweedehands fiets kopen? Dat kan hier ook en je krijgt daar ook nog garantie op!

@Delft

In Delft kan je het op twee manieren aanpakken, zelf plakken of naar Bike Totaal Wijtman. Wijtman is de man die fietsen repareren kan. Of je kan een leuke tweedehands aanschaffen die geregistreerd staat en dus niet gestolen is! Het mooie is dat je als student met KNAEK 10% korting krijgt op het gehele assortiment. Met korting alsnog te duur? Dan kan je het bij de fiets-reparatiepaaltjes doen die op de campus staan. Daar kan je door middel van de paaltjes zelf je band plakken en repareren, maar je moet wel je eigen plakkertjes meenemen.

Zelf doen

Mocht je niet weten hoe je een band plakt? Kijk dan dit filmpje!

Wil je het zelf gaan doen en heb je geen zin om het filmpje te kijken? Volg dan via deze website de instructies om bijvoorbeeld te leren hoe je een band plakt.

Jill Smit

こにちわ! Ja, ik spreek Japans en nee ik hou niet van Sushi, Marketing en Design is mijn ding net als flauwe grapjes

CAMPUSLIFE